BEOGRAD: “Strah” u Francuskoj 7

(AUDIO) AUTORI KNJIŽEVNE RADIONICE RAŠIĆ – VEJNOVIĆ, DIMOSKI I BUBNJEVIĆ - SA UREDNIKOM RADOSAVLJEVIĆEM, PREDSTAVILI SE 12. JUNA, U 19 ČASOVA, U SRPSKOM KNJIŽEVNOM DRUŠTVU

AUDIO ZAPIS
Predstavljanje izdanja Književne radionice Rašić
Četvrtak, 12. jun 2014, 19 časova, Srpsko književno društvo, Francuska 7
[Čitanje priče "Napredak" - start: 32 min, 32 sec]

U prostorijama Srpskog književnog društva, na adresi Francuska 7, u četvrtak, 12. juna 2014, predstavili su se autori i izdanja Književne radionice Rašić (KRR).

Tom prilikom se razgovaralo o knjigama „Posebne potrebe“ Dušana Vejnovića, „Čarobni trenuci“ Saše Dimoskog i „Strah od promaje“ Slobodana Bubnjevića.

Pred publikom koja se okupila u SKD, autori su čitali odlomke iz knjiga, a potom kratko diskutovali o motivaciji za pisanje, ali i izboru naslova, tema  i likova.

KrrSKD2_edited

Na književnoj večeri je, pored Vejnovića, Dimoskog i Bubnjevića, govorio i urednik ovih izdanja, Ivan Radosavljević, koji pročitao svoje kritičke osvrte na svaku od ovih knjiga.

Književna radionica Rašić (KRR) je izdavačka kuća koju su 2013. osnovali urednici i zaposleni u nekada vodećoj beogradskoj izdavačkoj kući “Stubovi kulture“.

Nakon samo godinu dana, KRR je okupio značajan broj autora mlađe i srednje generacije, među kojima su Srđan Srdić, Srđan Tešin, Borivoje Adašević, Slobodan Bubnjević, Saša Dimoski, Dušan Vejnović, Neven Ušumović,… Uz štampana izdanja, KRR se na domaćem tržištu knjiga posebno izdvojila svojom ponudom elektronskih knjiga.

Pogledajte najavu na portalu E-Novine.

KrrSKD_edited


Objavljeno: 13. 06. 2014.