Šta je “Strah od promaje”?

12 PRIČA. 70.500 REČI. 3 CELINE. 42 IZNENADNA OBRTA. 20 LIKOVA. 7 GRADOVA. 3 NACIJE. 12 LEGENDI. 6 ZAVERA. 777 MOTIVA. 2641 EMOCIJA. 1000 SNOVA. 1 STRAH

“Strah od promaje” je zbirka 12 priča koje su tematski orijentisane na preispitivanje 12 nacionalnih legendi, ali i drugih savremenih društvenih pitanja. Knjiga obiluje zanimljivim i neočekivanim zapletima, dijalozima i slikama aktuelne stvarnosti.

Sve priče u ovoj knjizi su uzajamno povezane linijama zajedničke fabule, likovima i jedinstvenim motivima. Priče su organizovane u tri celine: Hrapavost kore, Godovi i naslage, Mekoća jezgra, gradeći stablo knjige.

“Izvanredan stilista i majstor živog, uverljivog dijaloga, Slobodan Bubnjević u ovim ličnim pričama istražuje anatomiju srpskog istorijskog iskustva u poslednjih četvrt veka”, kaže urednik izdanja Ivan Radosavljević u belešci o knjizi.

“Rezultate te istrage on uobličava širokom paletom književnih postupaka, od biblijskog pastiša i parodiranja novinskih vesti, preko kriminalističkošpijunskih zapleta koji se tako prirodno razgranavaju životima njegovih junaka, do ikoničkih generacijskih tragedija i apokaliptičkih vizija koje, kako nam poručuje ova zbirka priča, uopšte nisu toliko daleko od stvarnosti – dosledno zadržavajući duhovit, ironičan, makar i gorko nasmešen pristup, kojim ove pripovetke osvajaju”, smatra Radosavljević.

Pojava knjige na tržišu ispraćena je i njenim vrlo aktivnim prisustvom na internetu i društvenim mrežama. Za knjigu je napravljen promotivni video-klip, a sveže informacije o izdanju, ali i svim događajima vezanim za “Strah od promaje” mogu se naći na sajtu strahodpromaje.rs.

Istražite Vodič kroz Strah od promaje


Objavljeno: 19. 05. 2013.