Zašto 12 promocija u 7 gradova?

KULTURNI CENTAR BEOGRADA. KULTURNI CENTAR GRAD. STUDENTSKI KULTURNI CENTAR. SRPSKO KNJIŽEVNO DRUŠTVO. PAROBROD. BEOGRADSKI SAJAM. PANČEVO. NOVI SAD. NIŠ. ZRENJANIN. ZAGREB …

Zbirke priča na književnoj sceni neretko izazivaju pažnju kritike, ali vrlo retko uspevaju da dopru do šireg kruga čitalaca.

Usled dominacije romana u književnoj produkciji, knjige priča samo zbog toga što su zbirke retko privlače pažnju šire javnosti, loše se prodaju, nedovoljno se čitaju, a izdavači izbegavaju da ih objavljuju. Dobri pripovedači zbog toga često odlučuju da se okrenu pisanju romana, a događa se i da neke o najboljih zbirki ostanu nepročitane.

Međutim, sudbina pripovedača u Srbiji, ali i u regionu, ne razlikuje se bitno od one u svetu. U tim okolnostima, jedini način da zbirka priča dopre do čitalaca jeste pojačana medijska i promotivna kampanja.

Zbog toga su KRR zajedno sa autorom i prijateljima ove knjige osmislili čitavu seriju promotivnih aktivnosti koje činjenicu da je “Strah od promaje” zbirka priče koriste ne kao manu, već kao prednost u promotivnoj kampanji.

Tokom 2013. i 2014. širom Srbije i regiona organizovana je serija književnih promocija, od kojih je svaka posvećena pojedinoj priči u knjizi. Svaka od promocija nosi naziv jedne od 12 priča iz knjige.

Književne promocije će tako stići u Beograd, Pančevo, Novi Sad, Zrenjanin, Valjevo, Niš, Zagreb… Serija predstavljanja počinje 20. juna, u Kulturnom centru Beograda.

Istražite Vodič kroz Strah od promaje


Objavljeno: 19. 05. 2013.