SAJAM KNJIGA: “Strah” na štandu KRR

NA 58. BEOGRADSKOM SAJMU KNJIGA, OD 20. DO 27. OKTOBRA 2013, “STRAH OD PROMAJE” NA ŠTANDU IZDAVAČKE RADIONICE RAŠIĆ

_MMM1064

“Strah od promaje”, zbirka priča Slobodana Bubnjevića, pojavila se i na svom prvom Sajmu knjiga, gde je prvi put od osnivanja u martu 2013, svoja izdanja izložila i Književna radionica Rašić.

U Beogradu je od 20. do 27. održana tradicionalno najmasovnija kulturna manifestacija u Srbiji, a ujedno i najveći književni Sajam u regionu, na kome su se i ove godine predstavile stotine izdavača i novih naslova.

_MMM1060

Protekao uz diskusije o položaju knjiga i pisaca u današnjoj Srbiji, uz gostovanje Poljske, zanimljiv, ali povremeno i kontroverzan književno-tribinski program, Sajam je bio prilika da se predstavi praktično cela scena koja čini kulturu Srbije i regiona.

Centralni događaj ipak je bila kupovina knjiga, a Halom 1 beogradskog sajma dominirali su štandovi velikih izdavača čije su se knjige izuzetno dobro prodavale, praćene popustima i trgovačkim akcijama koje su bitno suzile prostor malim igračima na tržištu.

No, Sajam je upravo zato bio slika novog doba u knjižarstvu i izdavaštvu u Srbiji koje zahteva nove ideje i nova prilagođavanja.

_MMM1061

U ovim okolnostima, izdavačka kuća KR Rašić je izašla na svoj prvi Sajam. Sasvim slučajno, nedaleko od KRR štanda na prvom prstenu Hale 1, nalazio se štand na kome su rasprodavana izdanja ugašenih Stubova kulture, iz koje dolazi većna KRR autora.

Rašiću su delili štand sa takođe novim izdavačem – “Levim krilom”, ali su ipak izazvali znatnu pažnju medija i posetilaca. Posebno interesovanje medija izazvalo je elektronsko izdavaštvo i e-knjige koje KRR takođe nudi.

Na štandu su, pored izdanja Tešina, Srdića i Obradovića, predstavljena i dva najnovija KRR izdanja: zbirka priča Saše Dimoskog “Čarobni trenuci” i zbirka pesama Dušana Vejnovića “Posebne potrebe”.

“Strah od promaje” je na štandu predstavljen u četvrtak, 24. oktobra.

_MMM1065

_MMM1067

Fotografije: Milovan Milenković


Objavljeno: 13. 10. 2013.