PANČEVO: “Strah” u Kulturnom centru Pančeva

NAKON BEOGRADA, “STRAH OD PROMAJE” SE 16. OKTOBRA PREDSTAVIO I U PANČEVU – U RAZGOVORU SA VULETOM ŽURIĆEM

DSC_0219

KNJIŽEVNI GRAD
Promocija knjige “Strah od promaje” Slobodana Bubnjevića

pancevokg Sreda, 16. oktobar 2013, 20 časova
Kulturni centar PANČEVO
Galerija savremene umetnosti

UČESNICI: Književnik Vuče Žurić i autor

Nakon Beograda, nova zbirka priča Slobodana Bubnjevića “Strah od promaje” predstavljena je publici i u Pančevu, mestu prebivališta autora.

Književno veče je organizovano u saradnji sa Kulturnim centrom Pančeva, a knjiga je predstavljena u programu “Književni grad”, u sredu, 16. oktobra u 20 časova, u prostoru Galerije savremene umetnosti.

Promociju je vodio poznati književnik iz Pančeva Vule Žurić.

DSC_0208

Galeriju su popunili ljubitelji knjige, a atmosfera je bila prijatna, opuštena i izuzetno pozitivna. Tome je posebno doprineo trud zaposlenih u Kulturnom centru Pančeva koji su brižljivo organizovali događaj.

Promocija je, kao i one u Kulturnom centru Beograda i KC Grad, započela promotivnim video klipom o knjizi.

Nakon toga, u opuštenom razgovoru, Žurić i Bubnjević su razgovarali o likovima, motivima i kontekstu u kom se priče iz “Straha od promaje” pojavljuju.

DSC_0209

Posebna pažnja je poklonjena priči “Freska”, a kroz ceo razgovor se provlačilo pitanje stanja u savremenoj književnosti i odnosu autora prema tržištu knjiga i potrebama čitaoca.

U razgovor se uključila i publika tako da su svoja zapažnja o položaju moderne književnosti izneli i poznati umetnici iz Pančeva – Nemanja Rotar i Aleksandar Zograf.

DSC_0214

Fotografije: Bogdan Petrov, urednik fotografije u listu “Pančevac”


Objavljeno: 16. 10. 2013.