NOVA KNJIGA: Zašto se Srbi plaše promaje?

U IZDANJU KNJIŽEVNE RADIONICE RAŠIĆ OBJAVLJENA NOVA KNJIGA SLOBODANA BUBNJEVIĆA “STRAH OD PROMAJE”

Strah-01

Strah od promaje” je zbirka 12 priča koje otvaraju raznovrsna pitanja o rasprostranjenim mitovima u Srbiji i regionu. Zašto se Srbi plaše promaje je samo jedno njih.

Mada je gotovo polovina priča već u rukopisu osvojila neka od regionalnih književnih priznanja (Laza Lazarević, Ulaznica, Lapis Histriae, …), pojedine priče su izazivale izvesne kontroverze i pre nego što su se zajedno našle u jednoj knjizi.

Knjiga predstavlja bestijarijum zabluda o Srbima i drugim ubogim narodima, preispituje izuzetno aktulena društvena pitanja, ali je, prepuna dijaloga, obrta i dramatičnih sudbina pojedinih junaka, prevashodno namenjena čitaocu.

Pojava knjige na tržišu ispraćena je nizom promotivnih aktivnosti. Tokom 2013. organizovana je serija književnih promocija, a prva je organizovana u Kulturnom centru Beograda, 20. juna u 20 časova.

Za knjigu je napravljen promotivni video-klip, a tokom leta će, u saradnji sa “Vreme filmom” biti objavljen i kratki film o knjizi.

“Strah od promaje” je izuzetno prisutan na internetu i društvenim mrežama. Sveže informacije o izdanju, ali i svim događajima vezanim za “Strah od promaje” mogu se naći na sajtu strahodpromaje.rs.

Vesti o knjizi se mogu pratiti i na Fejsbuku, https://www.facebook.com/Strah.od.promaje, kao i na Tviteru https://twitter.com/KRRasic

Fotografija: Milovan Milenković


Objavljeno: 10. 06. 2013.