KIKINDA: “Strah” u Gradskoj biblioteci

AUTORI KNJIŽEVNE RADIONICE RAŠIĆ, SAŠA DIMOSKI I SLOBODAN BUBNJEVIĆ, 14. NOVEMBRA GOSTOVALI U KIKINDI

DSC_0445

U Gradskoj biblioteci “Jovan Popović” u Kikindi, u četvrtak, 14. novembra 2013. gostovali su autori Književne radionice Rašić (KRR), Saša Dimoski i Slobodan Bubnjević, kako bi predstavili svoja nova izdanja.

Događaj je organizovala biblioteka, čiji je hol bio dupke ispunjen publikom. Brojni posetioci su ostali strpljivi uprkos tome što su autori KRR iz Beograda stigli u Kikindu sa izvesnim zakašnjenjem.

DSC_0436Domaćin i voditelj večeri bio je Srđan Srdić, pisac iz Kikinde, takođe jedan od autora KRR-a, čiji je roman “Satori” objavljen u prvoj seriji knjiga tekuće 2013. godine.

S obzirom na kašnjenje, Srdić se, očekujući svoje kolege, sam predstavio publici, a kad su stigli Dimoski i Bubnjević, veče se nastavilo u istoj, vrlo prijatnoj atmosferi.

Zbirka priča Saše Dimoskog “Čarobni trenuci” objavljena je uoči Sajma knjiga 2013. godine, a na književnoj večeri u Kikindi, Dimoski je upoznao publiku sa motivima koji su ga podstakli da piše i načinom na koji je oblikovao zbirku.

Autor “Straha od promaje” se zahvalio kikindskoj publici, poznatoj svim učesnicima čuvenog književnog festivala Kikinda short i takođe opisao kako je knjiga nastala.

U opuštenom razgovoru, Srdić je uočio da postoje izvesne tematske veze koje spajaju ova dva autora.


Objavljeno: 17. 11. 2013.