SAJT: Ponovo u funkciji uprkos hakerskom “napadu”

Nakon što je u subotu, 21. septembra, doživeo hakerski napad grupe KWG, sajt knjige “Strah od promaje” ponovo je u funkciji

kwg

U subotu, 21. septembra 2013, u 19.53 grupa hakera koja se predstavlja kao Kosova Warriors Group, napala je sajt “Strah od promaje” i na naslovnu stranu postavila svoj grb uz obaveštenje da je sajt “uhakovan”.

U propratnom tekstu je pisalo “Hello Serbs, now wonder why you see it on this particular page?? We do it because we can and we will continue to do so…

kwgxPo svemu sudeći, reč je o klasičnom pokušaju nasumičnog hakovanja kakvi su se već više  puta dogodili sa brojnim sajtovima na .rs domenu.

Hakeri u ovakvim “napadima” pokušavaju da probiju zaštitu na više sajtova odjednom sve dok ne naiđu na one koji nemaju snažnu enkripciju.

Budući da je reč o sasvim bezazlenom sajtu knjige, strahodpromaje.rs je bio relativno nezaštićen i kao takav je poslužio kao pogodna meta u višegodišnjem ratu između srpskih i albanskih hakera.

No, vrlo brzo nakon napada, redakcija sajta je vratila sadržaj u prvobitno stanje i ponovo osposobila sajt. Uz to, sajt je dodatno zaštićen kako bi se izbegli slični napadi u budućnosti.


Objavljeno: 11. 09. 2013.